2 trelleborgare i Paralympic Games i Tokyo 2020

Utöver en mängd atleter från olika idrotter kommer 2 personer från taekwondon att delta under Paralympics 2020 i Tokyo – båda från Trelleborg! 


Chakir Chelbat, 9 Dan black belt, teknisk delegat och huvudansvarig för Paralympics Taekwondo 2020 – historiskt eftersom det är sportens debut i Paralympics. 

Chakir är Para committee chairman för taekwondo i World Taekwondo (världstaekwondo förbundet). Han dömde OS i Aten och OS i Beijing. Under OS i London 2012 var han domaransvarig och under OS i Rio 2016 var han domaransvarig liksom technical controller. Tack vare Chakirs långa erfarenhet och bakgrund som både OS-domare och ledare inom europeisk- såväl som världstaekwondon har han fått förtroendet från World Taekwondo att ansvara för taekwondons debut i Paralympics 2020. 


Mohammed Atie, 4 Dan black belt. En av 30 uttagna domare att döma Paralympics i Taekwondo Tokyo 2020. 

Den tuffa domaruttagningen började i Ryssland med 250 internationella domare från hela världen; därifrån valdes top 50 som sedan dömde i de olika OS uttagningarna i 5 olika kontinenter (man dömde inte i sin hemkontinent): Rabat- Marocko, Brisbane – Australien, Sofia – Bulgarien, San José – Costa Rica och Amman – Jordanien. Därefter valdes top 30 dvs. de 30 av de bästa domarna i världen togs ut att döma Paralympic Games: 15 kvinnor och 15 herrar.

Lycka till!